dijous, 14 d’abril del 2011

LLISTA DE BLOCS PARTICIPANTS

LLISTA DE BLOCS PARTICIPANTS EN L'HOMENATGE A LA REPÚBLICA

26 comentaris:

  1. Leblansky-Galderich: us felicito sincerament. Crec que aquesta és l'experiència col·laborativa més interessant que he vist en la blogosfera.

    ResponElimina
  2. Es una experiència de coneixements i de debat molt interessant, amb una excel·lent i nombrosa acollida. Us felicito per la iniciativa.

    ResponElimina
  3. He trobat alguns blogs que en parlen però no estaven inscrits:

    - http://reflexionsencatala.blogspot.com/2011/04/80-anys-de-la-proclamacio-de-la.html
    - http://www.brigadamixta.com/?p=3992
    - http://zel-aramateix.blogspot.com/2011/04/14-dabril-visca-la-republica.html
    - http://untelalsulls.blogspot.com/2011/04/de-la-res-publica.html
    - http://www.llibrevell.cat/wp/14-dabril-de-1931/
    - http://lateiera.wordpress.com/2011/04/14/la-monarquia-ha-mort/
    - http://mestres.ara.cat/lapuntdocent/2011/04/14/la-republica-catalana-als-llibres-de-text/

    ResponElimina
  4. M'hi he afegit:
    El Sindicat de Dibuixants Professionals: la contribució dels cartellistes, dibuixants i ninotaires catalans a la construcció i defensa de la Segona República espanyola

    http://deeditione.blogspot.com/2011/04/el-sindicat-de-dibuixants-professionals.html

    ResponElimina
  5. Em sume a la iniciativa des del meu blog "L'espill de l'orb".

    http://lespilldelorb.blogspot.com/2011/04/14-dabril.html

    Salut i República!!!

    FRANCESC

    ResponElimina
  6. Jo també hi sóc!
    http://zel-aramateix.blogspot.com/

    Salut i república!

    ResponElimina
  7. Acabo de descobrir que la web oficial dels sobiranistes ens ha enllaçat. Vilaweb anuncia aquest blog (després del feisbuc i el tuiter, és clar).

    ResponElimina
  8. Això es va animant... a veure si s'hi afegeix la casa reial!

    ResponElimina
  9. Fa poc va ser El Jueves. ¿Vindrà després Leb & Pisco Associats?

    Brindarem tot maleint la memòria de felip quint!

    ResponElimina
  10. http://kapdigital.blogspot.com/2011/04/14-dabril-1931.html

    ResponElimina
  11. Jo he estat desconnectada tot el dia i ara començaré a mirar els posts de tothom. Fantàstic fantàstic!!!

    ResponElimina
  12. Una magnífica iniciativa. Per desgràcia, no he dedicat tant de temps, malgrat participar, com us mereixieu. Us la dec!

    ResponElimina
  13. Gràcies per la impressionant proposta, veritablement un goig veure les diferents visions dels posts republicans!

    ResponElimina
  14. s'hi han afegit també
    http://kikaslog.blogspot.com/2011/04/stardate-republiques.html

    http://bocinsdelluna.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

    ResponElimina
  15. Després d'un dia una mica caòtic amb sortida escolar inclosa i sense poder consultar com anava la cosa voldria agrair a tots els participants el sumar-se a una moguda simbòlica però que vol anar teixint una dinàmica de conscienciació republicana.

    És interessant que el tema economicista ("la monarquia ens costa diners... llavors sóc republicà") no hagi sortit -encara que també seria lícit- i si que ha sortit el tema de lògica política per a ésser republicà.

    L'altre aspecte és la varietat de propostes que s'han fet, d'apunts adaptats a la idiosincràsia de cadascú de nosaltres. Amb reflexions i des de forces tendències polítiques diferents de partida, el que demostra que parlar de República no és parlar de política sinó d'administració d'un Estat.

    L'altre aspecte ressenyable,i perdoneu-me que concreti una mica més, són els blocs que acostumen a parlar de tradicions populars, la majoria de vegades religioses, i que també s'han sumat el que desmenteix el concepte de República com a element de menjacapellans. Una cosa són les circumstàncies que es van donar en un moment concret i l'altre és La República. També voldria destacar els qui han parlat de la República des de blocs gastronòmics ja que el gust no està renyit amb el cap.

    Altres des de reflexions històriques, vivències personals o del poble on viuen (important per veure com va ser aquell dia amb una ampliació de lupa), temes estètics, confecció de vídeos i algunes obres plàstiques per a l'ocasió... han anat teixint una visió polièdrica del que més o menys va ser la il·lusió dels primers moments de la República. El que malauradament va passar després tothom ho sap i està a mans d'uns historiadors que intenten, a vegades baldament, separar el gra de la palla i ser el màxim d'objectius.

    L'altre aspecte que ha surat ha estat el d'una República catalana vs. espanyola... debat que hauríem d'apartar si del que parlem és de la il·lusió en una nova forma de govern. La pàgina que vam publicar a la Galeria d'Imatges de l'Esquella de la Torratxa (publicació republicana i catalanista) presidida per en Francesc Macià amb la bandera republicana n'és un exemple clar que poc els importava l'origen de la bandera sinó la seva simbologia com a Republicana, independentment del seu àmbit geogràfic.

    En fi, hi ha per a sucar-hi pa i cadascú en ressaltarà el que cregui que més li ha aportat. En el meu cas, la varietat i les mirades diverses és el que més m'interessa.

    Gràcies una vegada més als participants i també als lectors que també s'han sumat a aquesta commemoració.

    ResponElimina
  16. Galderich i Leblansky, gràcies a vosaltres, sincerament, per engrescar-nos a participar en la iniciativa. Ha estat genial. Coincideixo força en la teva valoració. He estat passejant pels blogs participants i resulta molt enriuidora aquesta visió polièdrica des de cada blog...

    Tinc la impressió que el sentiment republicà existeix, encara que des de la transició s'hagi volgut fer callar amb un tàcit "ara no toca". I si ara "sí que toca"? En tot cas espero que "toqui" aviadet...

    Salut i república!

    ResponElimina
  17. que s'ha de deixar o s'ha de treure el banner de "visca la República"?

    ResponElimina
  18. Puigcarbó,

    Jo quan pengi el proper apunt posaré el banner amb l'enllaç d'aquesta pàgina a la banda dreta on tinc totes les mogudes on més o menys he participat activament.

    Cadascú en fa el que vol, la pàgina quedarà penjada sempre. Amb en Leblansky ens plantegem de copiar l'apunt de cadascú perquè en quedi la memòria malgrat que l'autor del bloc decideixi mai fer-lo desaparèixer.

    ResponElimina
  19. aleshores, presumptament la deixo en actiu in eternum

    ResponElimina
  20. Puigcarbó,
    Quina sàvia decisió, deixar la república een actiu "in eternum"!! M'hi apunto

    ResponElimina
  21. ARA I SEMPRE , REPÚBLICA!

    ELS CATALANS D´AVUI S´ESTAN EDUCANT EN CATALÀ.

    ResponElimina